Ügyfélkapu arcképes azonosítás 2024

Az Ügyfélkapu arcképes azonosítás a modern technológia és a közigazgatás találkozásának eredményeként jött létre, lehetővé téve az ügyfelek számára egy egyszerűbb és biztonságosabb online azonosítást.Miért válasszuk az arcképes azonosítást?

Az elektronikus közigazgatási szolgáltatások eléréséhez elengedhetetlen az ügyfelek azonosítása. A Központi Azonosítás Ügynök (KAÜ) biztosítja ezt az Ügyfélkapu, a telefonos azonosító kód vagy az eSzemélyi segítségével. Az arcképes azonosítás azonban egy új, egyszerű és gyors módot kínál, amely nem igényel jelszavakat vagy kódokat.Hogyan működik az arcképes azonosítás?
 

  • Az ügyintézőnek videochaten keresztül mutatjuk be az arcképes igazolványunkat (személyi, jogosítvány vagy útlevél).
  • Az adataink ellenőrzése és az arcképünk rögzítése után az online ügyintézéshez szükséges azonosításunk automatikusan történik, ügyintézői közreműködés, kódok és jelszavak nélkül.


Milyen előnyökkel jár az arcképes azonosítás?
 

  • Gyorsaság: Nem szükséges jelszavakat vagy kódokat megjegyezni.
  • Biztonság: Az arcképfelismerés alapján történik az azonosítás, így csökken az illetéktelen hozzáférés kockázata.
  • Kényelem: Az azonosítás a telefonunk kamerájával történik, így nincs szükség további eszközökre.

Ügyfélkapu arcképes azonosítás
 

Az Ügyfélkapu arcképes azonosítás a jövőt hozza el a jelenbe, lehetővé téve az ügyfelek számára egy egyszerűbb és biztonságosabb online ügyintézést. Az új technológia segítségével az állampolgárok gyorsabban és hatékonyabban intézhetik ügyeiket, miközben a magas szintű biztonság garantált.
 

Információk