Ügyfélkapu plusz 2024

Az ügyfélkapu plusz a digitális kormányzati szolgáltatások terén egy új fejezetet nyitott. A kétfaktoros azonosítás bevezetésével az online ügyintézés még biztonságosabbá vált, így az ügyfelek még nagyobb bizalommal használhatják az elektronikus szolgáltatásokat.Miért válasszuk az Ügyfélkapu+ szolgáltatást?
 

  • Megnövelt biztonság: A kétfaktoros azonosításnak köszönhetően az illetéktelen személyek még az ügyfélkapus felhasználónév és jelszó ismeretében sem tudnak bejelentkezni.
  • Széleskörű elérhetőség: Az Ügyfélkapu+ szolgáltatás bevezetésével olyan elektronikus szolgáltatások is elérhetővé váltak, ahol a szolgáltató a magasabb azonosítási szintet követeli meg.
  • Egyszerű használat: A kétfaktoros azonosítás során a felhasználónak egy harmadik adatot, egy mobiltelefonjára vagy tabletjére telepített hitelesítő alkalmazás által generált kódot is meg kell adnia.


Hogyan működik a kétfaktoros azonosítás?


A kétfaktoros azonosítás lényege, hogy a jelszó alapú azonosítást egy második faktorral egészíti ki. Ez a második faktor egy olyan kód, amelyet a felhasználó mobil eszközén lévő hitelesítő alkalmazás generál. Ez a kód 30 másodpercenként frissül, és az alkalmazás használatához nincs szükség internetkapcsolatra.Hogyan igényelhető az Ügyfélkapu+?


Az Ügyfélkapu+ szolgáltatás ingyenesen igényelhető. Az igényléshez szükség van egy Ügyfélkapu regisztrációra és egy mobil eszközre, amely képes futtatni a hitelesítő alkalmazásokat. Az igénylés az ugyfelkapu.gov.hu felületen történik, ahol az ügyfélkapus bejelentkezés után az "Ügyfélkapu+ igénylése" funkcióra kattintva lehet megrendelni a szolgáltatást.

Ügyfélkapu plusz

Ügyfélkapu+ mi az?


Az Ügyfélkapu+ a digitális ügyintézés új szintjét képviseli. A kétfaktoros azonosítás bevezetésével az ügyfelek még nagyobb biztonságban érezhetik magukat az online ügyintézés során. Az Ügyfélkapu+ szolgáltatás egyszerű, gyors és biztonságos megoldást kínál mindazoknak, akik a digitális kormányzati szolgáltatásokat használják.

Információk